Bank-mFLOR.jpg

Onderhoud

En dan ligt die mooie vloer er. Een goed onderhoud bepaalt vervolgens hoelang u er plezier van hebt. Voor iedere vloer is er een onderhoudsproduct. We hebben één dringend advies: probeer altijd bij hetzelfde merk te blijven! Dat kan een boel narigheid voorkomen. Of uw vloer nu in de lak, olie of was staat, u zult hem 2 tot 5 keer per jaar in een onderhoudsproduct moeten zetten, afhankelijk van de gebruiksintensiviteit.

We hebben o.a. de volgende onderhoudsproducten op voorraad:

  • Osmo
  • Trip Trap
  • Parketmeester
  • Bona
  • Rigo Step
  • Leha
  • Floor Service

 

Onderhoudstips:

- Reinig de vloer altijd zo droog mogelijk. Als u 'm toch met een vochtige doek wilt  afnemen, doet u dan een paar dopjes schoonmaakazijn of bijbehorend reinigingsmiddel in het water. Dit ontkalkt.

- Een goede schoonloopzone bij de ingang voorkomt grotendeels de inloop van vocht en vuil. Een groot assortiment schoon- en droogloop matten zijn bij ons verkrijgbaar.

- Zorg voor vilten noppen onder uw meubilair om krassen te voorkomen.

- Let op de luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer ligt (af te lezen op een hygrometer). Deze moet tussen de 50 en 65% zijn.

Te hoog? Zorg er dan in ieder geval voor dat de ruimte goed geventileerd wordt. Probeer er altijd voor te zorgen dat de temperatuur binnen hoger is dan buiten. U kunt ook een ontvochtiger in de ruimte plaatsen.

Te laag? Plaats een bevochtiger. Het duurt wel een paar dagen voordat de luchtvochtigheid weer op peil is. Bakjes met water aan de radiotoren hebben weinig zin. Het zijn bovendien broedplaatsen voor bacteriën.

 

Renovatie

Wanneer u schade heeft aan uw vloer kunnen wij misschien  ook wat voor u betekenen. Schade door bijvoorbeeld lekkage, kan vervelende gevolgen hebben. Daarom is het ook raadzaam hier zo snel mogelijk wat aan te doen. Ook voor het schuren van uw bestaande vloer bent u bij ons aan het juiste adres. Er zijn vele mogelijkheden om uw vloer af te werken maar laat u zich daarover wel goed informeren. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het aanhelen van vloeren. Als er bijvoorbeeld een erker geplaatst is en er moeten een aantal vierkante meters aangeheeld worden, kan dit d.m.v. het intanten van de bestaande vloer.

 

Voor meer informatie of vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met ons. U bent ook altijd welkom in onze showroom waar wij onder het genot van een kop koffie meer informatie kunnen geven.