HDG0041.jpg

Parket

Vanwege zijn slijtvastheid, gaat parket een leven lang mee. Door de toenemende isolatie van huizen (stofdeeltjes en ziektekiemen) is een hygienische, snel te reinigen vlakke vloer als parket steeds vanzelfsprekender. Ook het natuurlijke voorkomen en de prettige beloopbaarheid zijn belangrijke pluspunten, net als het chique of strak esthetische beeld dat een mooie parketvloer oplevert. De parketlakken en -lijmen zijn wettelijk verplicht op waterbasis, wat de milieuvriendelijkheid bevordert.  

 

Parketvloeren  bestaan uit stroken die niet breder zijn dan plus minus 12cm en tussen de 6 en 12mm dik zijn. De stroken worden verlijmd en vernageld op een houten tussenvloer waarna de vloer wordt geschuurd en afgewerkt (ook wel tapis vloeren genoemd).  

 

Bij lamel parket zijn de stroken fabrieksmatig al op een tussenvloer (de zogenaamde lamel) verlijmd. Vaak zijn de stroken hout niet dikker dan ongeveer 3mm. De totale dikte van de lamel komt daarmee op 14mm. De vloer wordt vaak kant-en-klaar geleverd. Dus na het leggen meteen klaar voor gebruik. Lamel parket is zeker nog twee tot drie keer te schuren, mits u dit door een vakman laat doen.

 

 

Parket & vloerverwarming

Parket op vloerverwarming. Die mogelijkheid is in het verleden vaak afgedaan als niet geschikt, schadelijk voor de vloer en niet efficient. Deze opvatting is echter allang achterhaald door de techniek. Tegenwoordig is het heel goed mogelijk om vloerverwarming en parket te combineren. Zo kunt u blijven genieten van de sfeer en het gevoel van uw houten vloer en toch alle voordelen van vloerverwarming in huis te halen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 
Afromosia Afzelia Bamboe Beuken Eiken Essen Jatoba Kambala
Kersen Maple Merbau Noten Panga-Panga Robijn Teak Wenge